Mayo, a must!

Fettbomba, LCHF, Recept / Permalink / 1
Ett måste i ketogen kost, eller överhuvudtaget i en mejerifri lågkolhydratskost. Älskar majonnäs! Och särskilt till kyckling när man blandar i massa curry och vitlök i majjon, det blir super!
 
Jag köper aldrig majonnäs om det inte är akut eller om man ska iväg någonstans, då brukar jag ta findus äkta. Men oavsett är det socker i alla så att göra egen är bäst!
Majonnäs 2 burkar
 
ca 500ml rapsolja
1msk dijonsenap
1/2msk vitvinsvinäger
1 äggula
 
Häll i gulan, vitvinsvinäger och dijonsenapen i en bunke och vispa sedan hårt tills det ser homogent och gult ut. Häll sedan i en tunn stråle utav rapsoljan, nu ska den börja tjockna, och börjar den tjockna fortsätter du att hälla i rapsoljan. När du haft i hälften av rapsoljan kan du tillsätta 1-2msk kallt vatten så majonnäsen börjar ljusna, sedan tillsätter du resten av rapsoljan i samma takt som tidigare. Sen är det bara att förvara i kylen. Håller sig i ca 1 vecka.
 
Om majonnäsen skulle skära sig - Häll över den spruckna majonnäsen i en annan bunke / glas. Och gör majonnäsen ifrån början med gulan, vitvinsvinäger och dijon. Vispa den hårt och tillsätt nu den spruckna majonnäsen lätt (som när du tillsätter rapsoljan), nu ska den börja tjockna och då är det bara att tillsätta rapsoljan som vanligt igen.
 
212 kcal per portion
0.2g protein
0.1g kolhydrater
23.4g fett
#1 - - Elvira:

Ååh skönt att se att jag inte är den enda som älskar majonäs och gör egen!! Big up :D

Svar: Yey!! Haha, love it!
fitbyfat.blogg.se

Till top